7/26/2011

press ' SHIFT ': July for Everybody


Assalamualaikum and howcha doin' everybody?
Guess what, it's July!
Yeah, a busy month, honestly.
(-_-)


Where should I start huh?

_____________________________22nd July (maybe)____________________________

Peren konferen bak kata syukor..
Yea, (hampir) semua mak bapak datang untuk tengok result final anak-anak mereka,
dan juga membawa mereka keluar membeli-belah
di sekitar kajang dan bangi yang membosankan..

*my shawn D went home, without permission. ngeh~

Alhamdulillah, aku dapat Anugerah Pengarah, keh keh..
Padahal result takdelah hebat sangat..

After that, aku ngan family keluar bangi,
haha, dapat beli pistol air untuk explorace!!
And a little supply of food~

Malam tu ade futsal league between houses,
Sapphire perempuan = nice game
Sapphire lelaki = "nice" game
hahah!

Dan malam tu memang tido lambat,
 ade meeting untuk explorace esoknya (sabtu)..
Dahlah tak prepare untuk checkpoint lagi..
(-----_-----)


______________________________23rd July____________________________

Yeah, sabtu!

Pagi tu bangun agak 'awal'
Tapi sempat gaklah menunaikan apa yang patut.. LOL
Lepas siap, terus pergi kat checkpoint, setting2..

siap! > PESTA AIR!
checkpoint untuk semua orang mandi!

Tak pegi breakfast. lapar siot.
pastu jalan-jalan kat checkpoint orang,
arca chewing gum,euwwh!
makan bawang putih, ngee rasa bapak masam+pedas+pelik!
so tu je la breakfast aku, termasuk beberapa keping seaweed.

8:30 
START!


Walaupun agak tak berjalan lancar,
tapi tetap menarik!
3 baldi pecah
4 botol rosak
2 handphone masuk air
70+ orang basah

And last last..
Betul-betul pesta air! Kat depan kolej,
Mungkin aku yang mulakan..?
haha tak kesa lah yang penting enjoy habes!!

Lepas tu selesailah, dengan bau kunyit seluruh kolej..

Dalam lingkungan masa 5 jam selepas itu,
sunyi sepi baah~

Malam tu, budak-budak korea depart.
Legend, Eqin, Ain, Ika n Sha'a..

Good luck ar diorang kat sana..
Dengar-dengar legend dah beli baju..yess!
Malam tu jugak M'sia kalah 3-5 dengan S'pore..
haih, harap-harap boleh tunjuk taring kat tanah air sendiri..

Malam tu ditamatkan dengan maggi sepeket...

ups, yeke?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _24/7_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tak tidur lagi, haha..
well well well, i'm sixteen. quite late hah?

Bobo wish me first, then my shwan D..
Roomate hantu, my chemfren,
and I forgot..hahah!
Tetido lepas pukul 2, ingat ade orang nak wish, cheh die dah tido.pzzt

Hari ahad ni sangat best!
Budak-budak ajak keluar pegi mines,
yea, diorang treat lunch, kaya belanja boling.
jimat jimat~

Malam tu ada meeting kolej,

*beep beep*
Mai dengan awa call,
hii, diorang wish aku..(T.T)
Bapak rindu jumperz weeh!

Dan before tido,
* homework tak siap lagi
Ada makan makan kat bilik legend (legend kat korea haha).
Amiz belanja pizza, thnx amiz!
Cekgu zaem datang bawak kek,
ngee, potong tu boleh lagi, tapi..
hehe..

Borak-borak sekejap..
and then everyone went into their room.
Aku pun tido, homework tak usik..

oh wait, i got 2x2x2 rubik's cube as my present from my chemfen =)
and t-shirts from my bro.
and also a bump cube from my next-day-birthday little sister..


__________25th___________

My little sister's birthday
usually we used to share cake because you-know-why.
i don't really mind bout that, it just a cake.

I wished her, and she demanded a present.
nah, maybe i'll give my old PMR exercise books..haha

________________________26th________________________

Today.
My bro's birthday(im older than him though).
Izzuan Gorios haha!
He used to be the leader of Jumperz.
Take care of them dood!
I'll come soon to take the shirt.

_________________________________________

And now...
we were left for dead,
nah jk, we should go to dectar,
but it's too late,
the bus left us
Wone, amir acap, kaya and me.
so we just stay in this comp lab..

huhh~ I think thats all..
Don't wanna type anymore..
bye!

2 comments:

AhmadAcap said...

"simbahan air ke atas penjaga checkpoint akan dikenakan penalti??," kata` hazique kepada Aku keTika ITU

kehidupanku :D said...

miss kau laa weh..

Post a Comment